Activiteiten 2020

Als SafeWings vinden we het heel jammer dat we al onze activiteiten voor pleegouders en pleegkinderen t/m 1 september hebben moeten annuleren als gevolg van de coronacrisis. Toch hebben we de afgelopen maanden niet stilgezeten. Om er toch voor pleegouders en pleegkinderen te kunnen zijn hebben we een alternatief (online) aanbod ontwikkeld. Dat ziet er als volgt uit:

Voor de pleegouders:

  • Belteam: Het belteam neemt individueel contact op met pleegouders om te vragen hoe het met jullie en je (pleeg)kind(eren) gaat en geeft advies of verwijst door bij problemen. Als er behoefte is om vaker telefonisch contact te hebben, wordt er een vervolgafspraak gemaakt.
  • Telefonisch spreekuur: Van maandag tot en met zaterdag is het telefonisch spreekuur bereikbaar tussen 19.00 en 21.00 uur. Heb je behoefte aan een luisterend oor, iemand die meedenkt, advies geeft of doorverwijst bij problemen? Bel dan naar 06-57730938 en een collega van SafeWings staat voor je klaar. Buiten deze tijden kun je een voicemailbericht inspreken, waarna je wordt teruggebeld.
  • Nieuw is onze Video pagina, waarop wekelijks ondersteunende filmpjes met de naam ‘Pleegoudermoment’ verschijnen. Daarnaast worden binnenkort enkele van onze workshops en trainingen voor pleegouders opgenomen om ook deze online aan te kunnen bieden.

Voor de pleegkinderen:

  • Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering van ‘Bram op de Buis’ op YouTube. Dit zijn leuke filmpjes waarin elke week een ander thema centraal staat. Soms heeft dit met corona te maken, soms niet, maar het past altijd bij de belevingswereld van (pleeg)kinderen. Terugkerende onderdelen zijn de herkenbare liedjes en het verhaal van Bernard de Beer. Inmiddels staan er al 19 afleveringen online!
  • Aan de hand van het thema van ‘Bram op de Buis’ van die week ontvangen de pleegkinderen wekelijks per mail een bijpassende doe-opdracht.
  • Voor Pasen, de meivakantie en de zomervakantie is er een digitaal Doeboekje naar de pleegkinderen gestuurd vol met leuke spelletjes, kleurplaten en knutselinspiratie. De vrijwilligers die de zaterdagactiviteiten begeleiden hebben meegewerkt aan deze boekjes zodat er toch een lijntje blijft met de pleegkinderen.
  • Zelfs als jouw pleegkinderen nog niet deelnemen aan de zaterdagactiviteiten kun je hen nu aanmelden voor de digitale activiteiten. Stuur dan een mailtje naar contact@safewings.nl.
  • Goed nieuws! Inmiddels zijn er vanuit de overheid diverse maatregelen versoepeld. Daarom willen wij vanaf het nieuwe seizoen in september de activiteiten voor pleegkinderen weer opstarten. Je vindt de agenda hieronder. Uiteraard is dit onder voorbehoud en afhankelijk van eventuele ontwikkelingen. We houden jullie hiervan op de hoogte.
Januari 2021
7 januari20:30-21:30 uur Aanschuifsessie (online Zoom-meeting)
Activiteiten voor pleegouders
13 januari10-11 uur Aanschuifsessie (online Zoom-meeting)
Activiteiten voor pleegouders
19 januari20:30-21:30 uur Aanschuifsessie (online Zoom-meeting)
Activiteiten voor pleegouders
25 januari20:30-21:30 uur Aanschuifsessie (online Zoom-meeting)
Activiteiten voor pleegouders