Dienstverlening pleegkinderen 8-15

SafeWings biedt op dit moment 2 diensten aan voor pleegkinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar.

PleegBoerderij

Aanleiding

Tuinieren is hobby en werk voor enkele van de oprichters. Vanuit die gedachte zijn we op zoek gegaan naar een leuke activiteit voor de pleegkinderen. Een activiteit die bovendien de pleegouders de mogelijkheid geeft om een dagje zonder de pleegkinderen door te brengen. Dit heeft de afgelopen jaren er toe geleid dat we op enkele locaties boerderijen kregen aangeboden om daar een zaterdag in de maand met pleegkinderen leuke activiteiten te ondernemen.

Onze Dienst

Kinderen van 8-15 jaar kunnen één dag in de maand meewerken op de PleegBoerderij. Deze is in 2013 begonnen op één locatie bij een boerengezin in Bodegraven. Inmiddels zijn er ook op andere plaatsen PleegBoerderijen van start gegaan Per boerderij verschillen de activiteiten wat , maar kinderen kunnen dieren verzorgen, kleine karweitjes doen, werken aan een tuintje of knutselen.

PleegActief

Naast de boerderijen organiseren we steeds vaker activiteiten onder de naam PleegActief. Meestal voor kinderen van alle leeftijden samen. De pleegkinderen krijgen een leuke dag aangeboden rond een speciaal thema. Speciale PleegActief dagen, die vaak bestaan uit workshops of speciale uitjes worden georganiseerd vlak voor de eindejaarsfeesten en vlak voor de zomervakantie. Zo kunnen pleegouders ongestoord op het einde van het jaar hun cadeau inkopen doen en op het einde van het schooljaar de zomervakantie voorbereiden.