Dienstverlening pleegkinderen 8-15

SafeWings biedt op dit moment 2 diensten aan voor pleegkinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar.

PleegBikkels

Aanleiding

Tuinieren is zowel een hobby als werk voor enkele van onze oprichters. Vanuit die gedachte zijn we op zoek gegaan naar een leuke activiteit voor de PleegBikkels van 8-15 jaar. Een activiteit die bovendien de pleegouders de mogelijkheid geeft om een dagje zonder de pleegkinderen door te brengen. Dit heeft er de afgelopen jaren toe geleid dat we op enkele locaties boerderijen kregen aangeboden om daar één zaterdag in de maand met pleegkinderen leuke activiteiten te ondernemen.

Onze Dienst

Kinderen van 8-15 jaar kunnen één dag in de maand meewerken op de boerderij. Dit is in 2013 begonnen op één locatie bij een boerengezin in Bodegraven. Inmiddels zijn er ook op andere plaatsen PleegBikkels op boerderijen van start gegaan. Per boerderij verschillen de activiteiten enigszins, maar kinderen kunnen bijvoorbeeld dieren verzorgen, kleine karweitjes doen, werken aan een tuintje of knutselen.

PleegActief

Naast de boerderijen organiseren we steeds vaker activiteiten onder de naam PleegActief. Meestal voor kinderen van alle leeftijden samen. De pleegkinderen krijgen een leuke dag aangeboden rond een speciaal thema. Speciale PleegActief dagen, die vaak bestaan uit workshops of speciale uitjes worden georganiseerd vlak voor de eindejaarsfeesten en vlak voor de zomervakantie. Zo kunnen pleegouders ongestoord op het einde van het jaar hun cadeau inkopen doen en op het einde van het schooljaar de zomervakantie voorbereiden.