Een geslaagde training Verbindende communicatie voor pleegouders

Een groep van 12 pleegouders kwam afgelopen vrijdag 14 december, bij elkaar voor een training verbindende communicatie. Deze training bood SafeWings voor de eerste keer aan en werd gegeven door Ben Hoogenboom. Dat hij een ervaren trainer is werd direct duidelijk. Iedereen voelde zich op zijn gemak en het was vooral een praktische training. Wat wil je nu

eigenlijk vertellen aan de ander en voel je je gehoord? Daar deden we verschillende oefeningen mee. Vervolgens is Ben ingegaan op de boodschap die vaak “verpakt” zit in de vraag aan de ander. Zoals: ik wil gezien worden, of: houd ook rekening met mij, of….

Daarna hebben we geprobeerd deze boodschap als verzoek aan de ander te communiceren. Dit inzicht vonden de deelnemers een verrijking. Om dit ook daadwerkelijk in praktijk te brengen vraagt nog oefening. Daarom is een vervolgtraining afgesproken waar ook een nieuw thema behandeld zal worden: hoe blijf je overeind in moeilijke gesprekken!

We kijken terug op een mooie en rijke training, met een goede sfeer en een heerlijke lunch. De vervolgtraining zal begin van 2019 zijn. Deze training wordt zeker herhaald, er staan zelfs al vijf pleegouders op de wachtlijst. Houd daarom uw inbox in de gaten.

Archief