Een ludieke en luchtige manier om als pleegouder je bewust te worden van je eigen krachten.

SafeWings heeft een uniek aanbod gekregen van het coaching bureau Bos&Meer. Men was zo onder de indruk van wat we samen met pleegouders aan het organiseren waren dat men heeft aangeboden om speciaal voor pleegouders vanuit SafeWings een eendaagse training te ontwikkelen, die er op gericht is om op een ontspannen manier bewust te worden van je eigen krachten. En dit op een volgens ons heel bijzondere manier (zoals je inmiddels van ons gewend bent). We hebben aan deze –voorlopig eenmalige- training natuurlijk ook weer een mooie naam weten te geven: ImproWings. Hieronder lees je er meer over.

ImproWings

Een training die aanvoelt als een prettige bijeenkomst waar spelenderwijs onderzocht wordt waar de eigen kracht zit. Met leuke en grappige werkvormen ontdekken deelnemers hun eigen voorkeuren in gedrag en houding. Ook is er gelegenheid om te oefenen met ander gedrag om uit te zoeken welk effect dat kan hebben.

Veel van de werkvormen zijn afkomstig uit het improvisatietheater. Hierdoor blijft de training luchtig en laagdrempelig. Er is veel ruimte voor humor en plezier. Uitgangspunt voor de training is dat er op een vrolijke manier wordt onderzocht welke vaardigheden iemand al heeft en hoe die vaardigheden gebruikt kunnen worden. Het gaat er dus niet om dat er met alle geweld iets aangeleerd moet worden.

Wat gaat het worden:

  • jezelf en de anderen op een leuke manier leren kennen en daar iets mee doen
  • vanuit werkvormen gebaseerd op het improvisatietheater bewust worden van je eigen kracht en dat het goed is zoals het is
  • het losmaken van de eigen (bestaande) creativiteit
  • de kracht van co-creatie
  • beter leren om te gaan met verschillende doelen en belangen
  • kijken wat je persoonlijke drijfveren zijn
  • uitspreken van en werken aan je persoonlijke passies en hoe je deze vast kunt houden
  • faalplezier; hoe ga je om met dingen die misgaan of anders uitpakken dan verwacht
  • wat gebeurt er als je volger of leider bent; of het verschil als je jezelf op het proces richt of op het resultaat.

Wil je meer weten of inschrijven?

Stuur dan een email met je naam en adres  naar  : marianne.zwaan@safewings.nl

Archief