Het delen van onze droom, een droom die waarheid wordt!

SafeWings is in februari jl. uitgenodigd door pleegzorginstelling Horizon om in gesprek te gaan met de pleegzorgwerkers van Alphen en Dordrecht.

Pleegzorgwerkers werken naar hetzelfde ideaal toe als wij, pleegouders. Ze streven ernaar dat pleegkinderen veilig en warm in een pleeggezin kunnen opgroeien. Ook zij zien het belang van een goede ondersteuning van ons als pleegouders. Pas als het goed gaat met de pleegouders kunnen pleegkinderen zich beetje bij beetje, in de letterlijke en figuurlijke betekenis van het woord, gaan ontplooien.

We zaten per locatie met alle pleegzorgwerkers bij elkaar. We deelden onze droom en merkten dat ons verhaal heel positief overkwam op beide bijeenkomsten.

We zagen letterlijk een breed scala van enthousiasme tevoorschijn komen. Pleegzorgwerkers dachten tijdens ons verhaal al onmiddellijk aan specifieke pleegouders die van onze diensten gebruik zouden kunnen maken. Er ontstond een soort van verademing: Pleegouders gaan wat voor elkaar betekenen.

Vanaf nu zullen pleegzorgwerkers in hun begeleidingsgesprekken SafeWings gaan noemen als de pleegzorgmedewerker denkt dat de pleegouder hier baat bij heeft. De eerste inschrijvingen zijn via deze weg al binnengekomen. Hoe meer pleeggezinnen gebruik maken van SafeWings, hoe meer SafeWings ‘Samen meer pleeggezin’ wordt.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen van alle pleegzorgmedewerkers van Horizon. Samen gaan we ervoor was dan ook de slotzin van deze bijeenkomsten.

Archief