Hoe gaat SafeWings om met het Coronavirus?

Update 22-7-2020

Het is het nieuws van de dag en je kunt er niet omheen. Ook bij SafeWings houden we de berichtgeving rond het nieuwe coronavirus (COVID-19) nauwlettend in de gaten. We laten ons daarbij leiden door de richtlijnen en aanwijzingen van het RIVM en de landelijke overheid. Daarnaast beoordelen we voortdurend de laatste ontwikkelingen en zullen waar nodig passende maatregelen nemen zoals onze activiteiten bijstellen of afzeggen.

Dit heeft er toe geleid dat SafeWings alle activiteiten tussen 13 maart en 1 september heeft geannuleerd. Inmiddels zijn er vanuit de overheid diverse maatregelen versoepeld. Daarom willen wij vanaf het nieuwe seizoen in september de activiteiten voor pleegkinderen weer opstarten. . Uiteraard is dit onder voorbehoud en afhankelijk van eventuele ontwikkelingen.

De afgelopen maanden hebben wij hard gewerkt aan online alternatieven voor ons activiteitenaanbod zodat wij pleegouders toch kunnen blijven ondersteunen. Een overzicht hiervan vind je op deze pagina. Mocht je nog andere ideeën of wensen hebben, laat het ons dan weten via het contactformulier.

Wat kun je zelf doen? De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel:

Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden
• Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van anderen
• Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
• Laat je testen als je één of meer klachten hebt die passen bij een infectie met COVID-19

Meer informatie vind je op de website van het RIVM. We houden je op de hoogte van eventuele veranderingen.

Team SafeWings

Archief