Pleeggezindagen groot succes!

Eind september en begin oktober heeft SafeWings deelgenomen aan de pleeggezindagen van de pleegzorginstellingen Horizon en SGJ. Op deze dagen hebben veel pleegouders informatie gekregen over onze diensten. We hebben een record aantal informatieverzoeken en aanmeldingen gekregen. Op de pleeggezindag van Horizon in Archeon in Alphen aan den Rijn was SafeWings mede organisator. Bij de officiële opening startte SafeWings met een ‘flashmob’ in de Arena. Op het SafeWings lied ‘Samen’ dansten steeds meer vrijwilligers en bij ons betrokken pleegkinderen een dansje op dit liedje. Uiteindelijk deed iedereen in de arena mee. Daarna hebben we met bestuurders en andere betrokkenen kunnen praten over de toekomst van de pleegzorg in Zuid-Holland. Die dag hielden we ook een workshop waarin we pleegouders vertelden over het ontstaan van SafeWings en welke activiteiten nu worden uitgevoerd. Onze vrijwilligers waren de hele dag druk in de weer om nieuwsgierigen te woord te staan bij de stand.

Op uitnodiging van SGJ heeft SafeWings zich aan ca. 900 pleegouders en kinderen kunnen presenteren. Bij de ingang van de Apenheul in Apeldoorn hadden we een stand geplaatst die daarna ook bij de slotmanifestatie werd opgesteld. Ook hier weer veel belangstelling voor onze folders en ons verhaal. Diverse pleegouders willen ook samen met ons in het land activiteiten gaan opzetten. Hartverwarmend!

Resultaat was dat tientallen pleegouders de komende maanden aan onze activiteiten gaan deelnemen. Verder heeft een aantal mensen zich als vrijwilliger aangeboden voor zowel bestaande activiteiten, als ook om na te denken over het organiseren van activiteiten op nieuwe locaties. Kortom: Hele mooie dagen waar we als pleegouders elkaar weer hebben gevonden!

pleeggezindag_1

pleeggezindag_3

Archief