Pleegkinderactiviteiten

SafeWings organiseert maandelijks activiteiten voor pleegkinderen. Dit doen we met twee redenen. Aan de ene kant ontlasten we pleegouders en geven hen daarmee tijd voor zichzelf, elkaar en/of hun biologische gezin. Aan de andere kant geeft het pleegkinderen de kans om andere pleegkinderen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Hoe zien deze activiteiten eruit? Denk bijvoorbeeld aan spelen of werken op de boerderij, knutselen, bakken, sporten, spelletjes en een bezoek aan speeltuin of dierentuin.

We maken gebruik van vaste locaties voor de pleegkinderactiviteiten. Deze liggen in de gemeentes: Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Hendrik-Ido-Ambacht en Mijnsheerenland. De activiteiten zijn ook toegankelijk voor pleegkinderen uit omliggende gemeentes.

  SafeWings heeft de pleegkinderactiviteiten verdeeld in verschillende categorie├źn:

  PleegKids 4-7 jaar

  Pleegkinderen krijgen een leuke dag aangeboden rond een bepaald thema. Deze dag wordt maandelijks georganiseerd op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

   

  PleegBikkels 8-15 jaar

  Pleegkinderen krijgen een leuke dag aangeboden met activiteiten die op de leeftijdsgroep gericht zijn. Deze dag wordt maandelijks georganiseerd op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

   

  PleegKids/PleegBikkels 4-15 jaar

  Om praktische redenen worden de PleegKids- en PleegBikkels-activiteiten soms gecombineerd.

   

  PleegActief

  Twee keer per jaar krijgen pleegkinderen een speciale dag aangeboden rond een bepaald thema. Alle pleegkinderen van de diverse locaties zijn dan welkom. Deze dagen worden steeds georganiseerd vlak voor de kerstvakantie en de zomervakantie. Op die manier kunnen pleegouders ongestoord aan het einde van het jaar de feestdagen en aan het einde van het schooljaar de zomervakantie voorbereiden.

   

  PleegKids/PleegBikkels Online

  Tijdens de coronacrisis hebben we alle pleegkinderactiviteiten moeten stilleggen. In die periode heeft SafeWings een online aanbod ontwikkeld om er toch voor pleegkinderen te kunnen zijn:

  • Wekelijks zijn er afleveringen van Bram op de Buis verschenen op YouTube. Dit zijn leuke filmpjes waarin elke week een ander thema centraal staat. Soms heeft dit met corona te maken, soms niet, maar het past altijd bij de belevingswereld van kinderen. Terugkerende onderdelen zijn de herkenbare liedjes en het verhaal van Bernard de Beer.
  • Aan de hand van het thema van Bram op de Buis hebben de pleegkinderen die deelnemen aan onze activiteiten wekelijks een bijpassende doe-opdracht per mail ontvangen.

   

  Doeboekjes

  Er zijn tijdens de schoolvakanties digitale Doeboekjes verschenen vol met leuke spelletjes, kleurplaten en knutselinspiratie. De vrijwilligers die de zaterdagactiviteiten begeleiden hebben aan deze boekjes meegewerkt.

  De volgende Doeboekjes zijn reeds verschenen:

  – Zomervakantie 2020 – download

  – Herfstvakantie 2020 – download

  – Kerstvakantie 2020 – download

  – Meivakantie 2021 – download