SafeWings trotseert de vogelgriep

De vogelgriep zorgde er in november en december voor dat we op zoek moesten naar alternatieven voor onze PleegBoerderij activiteiten. Je kan natuurlijk afzeggen, maar zo werkt SafeWings niet. Er is gezocht naar een leuke vervanging. Er zijn extra vrijwilligers bereid gevonden om aan de slag te gaan. Chauffeurs gevraagd om de kinderen naar de attractie toe te sturen. En dat is allemaal gelukt. Pleegouders konden hun dagje voor zichzelf blijven houden. Op zaterdag 22 en 29 november 2014 zijn we met de kinderen van de PleegBoerderijen     van Bodegraven, Leimuiden en Barendrecht naar Blijdorp gegaan. En op zaterdag 6 december met de groep van PleegBoerderij Bodegraven naar Madurodam. Beide dagen hebben we mooi weer gehad. De kinderen, zo bleek ook uit de reacties van de ouders, vermaakten zich prima. Ook de vrijwilligers vonden de begeleiding heel leuk. In totaal hebben we met 24 kinderen en 13 vrijwilligers laten zien dat ook de vogelgriep geen beletsel is om als SafeWings er te zijn voor de pleegouders. Onderstaand enkele reacties van pleegouders:

“Onze dank voor deze dag waar onze jongens aan mee mochten doen, ze hebben het als prettig en vermoeiend ervaren, konden ze vanmorgen niet uit hun bed krijgen. Ze hebben aardig gelopen, ze lopen natuurlijk de afstand 2 keer, vooruit rennen dan weer terug rennen om bij de groep aan te sluiten. En het weer was gezond! Droog en lekker fris. Een dank aan de begeleiders.”

“Beste allemaal, via de mail wilde ik ook laten weten dat mijn man, onze dochter en onze nicht het ook een geweldige dag vonden. Het was een prettige en indrukwekkende ervaring. Groeten”

“Onze pleegzoon heeft het heel goed gehad in Madurodam gisteren. Hij is altijd met de toekomst bezig dus vertelt vrijwel nooit wat hij gedaan heeft maar nu hebben we meerdere keren gehoord dat hij alles omhoog gehesen had (red. bedoeld wordt zelf een containerschip laden). En dat hij daar graag volgende week weer naar toe wil :-). Een groter compliment is voor hem niet denkbaar. Wat erg leuk was van de PleegKids is dat mijn pleegdochter die nu bij jullie vrijwilliger is, het zo positief ervaren heeft. Ze vond het heel fijn samenwerken met de activiteiten coördinator.  Zij wil graag de volgende keer weer helpen. Voor mij was het deze keer fijner/rustiger dan de beide vorige keren. Ik moest er even inkomen maar kon lekker ontspannen dingen doen die leuk waren. Dus  dank je wel voor deze mogelijkheid.”

Tenslotte nog wat foto’s uit Madurodam en Blijdorp:

vogelgriep1
vogelgriep2

vogelgriep3

Archief