SafeWings vrijwilliger

SafeWings werkt met vrijwilligers die niet alleen in de praktijk meehelpen, maar zeker ook een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van nieuwe diensten.

Ben jij verbonden met onze doelgroep en wil je je ervaringen met ons delen en ons helpen onze dromen te realiseren?
Je bent van harte welkom om ons nog jonge initiatief te ondersteunen en groter te maken.

Klik hier voor een aanmeldingsformulier.

Wil ons team versterken en pleegouders ondersteunen?

Download onze flyer voor meer informatie.

Wil ons team versterken en wat betekenen voor pleegkinderen?

Download onze flyer voor meer informatie.

Het verhaal van Marc  over zijn vrijwilligerswerk bij SafeWings

Toen ik op een avond met Marianne, een van de oprichters van SafeWings, in gesprek was, werd ik door haar bevlogen verhaal onmiddellijk enthousiast en besloot ik om eens te kijken wat het inhield om als vrijwilliger op de kinderboerderij  “De Kleine Duiker” in Barendrecht mee te helpen.

Ik ben vader van twee volwassen dochters en omdat ze nu hun eigen plan trekken, heb ik meer tijd over en is het dus fijn om met die tijd ook iets voor anderen te doen.
Het is erg prettig om deel uit te maken van een team dat zich belangeloos inzet voor pleegkinderen, de sfeer is daardoor altijd heel positief. Ik ben nu inmiddels iets meer dan een jaar vrijwilliger en leer de kinderen en andere vrijwilligers steeds beter kennen.

Wat ik erg leuk vind is om spelletjes met de kinderen te doen en mezelf ook weer kind te voelen. Verstoppertje spelen, bij de kabelbaan helpen, voetballen, bordspelletjes doen, soms ben ik enthousiaster dan de kinderen. We proberen veel buiten te zijn, bij de dieren of in de speeltuin, een heerlijke uitlaatklep.

Doordat we met relatief veel vrijwilligers zijn is het mogelijk om de kinderen veel aandacht te geven, dat kan regelmatig ook één op één. Even een moment om tijdens een klusje of wandeling naar een soms aangrijpend verhaal te luisteren, erg belangrijk.

Op het eind van de dag, als de ouders de pleegkinderen weer opgehaald hebben voel ik me vaak wat moe, maar vooral erg voldaan!