‘SafeWingsdag’ in de Hoeksche Waard

Zaterdag 9 juni 2018 was het ‘SafeWingsdag ’ in de Hoeksche Waard. Tegelijkertijd hadden we voor zowel de pleegouders als de pleegkinderen activiteiten. 12 Pleegkinderen tussen de 4 en 17 jaar en zes vrijwilligers hebben in de Binnenmaas een leuke dag gehad.

Janneke Verhoeven-Geluk (pleegoma) vertelt hoe zij de dag heeft beleefd:
De kinderen werden met hun lunchpakketje om 10 uur verwacht bij het Recreatieoord de Binnenmaas. Zij mochten daar onder begeleiding naar hartenlust spelen in de grote speeltuin, skelter rijden, varen en bij de dieren kijken. Mijn kleinzoon/pleegzoon heeft het reuze naar zijn zin gehad.

Wij pleegouders werden daarna verwacht in het Rembrandthuis in Oud-Beijerland. Daar werd ons een training aangeboden door SafeWings genoemd ‘Ken je Kracht’.

Na ontvangst met koffie en thee werd een eerste ludieke vraag gesteld door de trainer: Wat heeft ieder van jullie gegeten tijdens het ontbijt? We maakten op een originele wijze kennis met de ander maar ook met ons zelf! Zo kwamen we als vanzelf tot verhalen vertellen. Zowel vreugde als verdriet werden op openhartige en eerlijke wijze met elkaar gedeeld. De strekking van de training was dat wie ruimte creëert voor zichzelf, beter in staat is om de zware taak die het opvoeden van pleegkinderen soms kan zijn, te volbrengen.
Niet te vergeten de heerlijke lunch die we met elkaar genoten. Het was een zeer waardevolle dag.

Op 15 september is de volgende ‘Ken je Kracht training’ in Gouda, schrijf je dus snel in via het contactformulier.

Archief