Terugblik Pleeggezinsdag Archeon

   ‘Samen’ zie je meer!

Het was frisjes buiten toen ik vertrok richting Alphen a/d Rijn.DSC07444a_640x447
‘Vandaag gaat het gebeuren!’, dacht ik bij mezelf.
Eerst spullen opladen en verzamelen om dan samen naar het Archeon te vertrekken.
Toen ik op ons verzameladres aankwam zag ik allemaal blauwe SafeWings T-shirts.  Wat voelt dat goed om samen een groep te vormen, ‘Samen meer pleeggezin’ te zijn.
Met dit gevoel en dolenthousiast zijn we naar het Archeon vertrokken, de pleeggezinsdag georganiseerd door de pleegouderraad (POR) van Horizon tegemoet. Ruim achthonderd pleegouders en pleegkinderen. Een schitterende locatie, mooi weer. De mogelijkheid om onze diensten te gaan delen.

We kregen een plaats toegewezen waar we onze SafeWings stand konden installeren.DSC07447a_585x480
Daarna werden we onthaald met een kopje koffie of thee en overheerlijk gebak.
Een fantastische opening met een geweldige illusionist.
Het raakte me wel dat de illusionist vaak sprak over ons als gemeenschap,  één familie.
Ik keek dan telkens even rond en vroeg me af of ik me met deze mensen wel zo verbonden voelde.
Allemaal een soortgelijk verhaal en toch een eigen leven waar we nauwelijks iets van af weten.

Op een bepaald moment zat er een man vooraan op een stoel.  De illusionist nam papieren zakdoekjes uit een doos en vroeg dan aan de man op de stoel in welke hand de zakdoekjes waren. Het gekke was dat wij als publiek zagen hoe de illusionist de zakdoekjes achter zijn rug weggooide en daarmee de man op de stoel voor de gek hield.  De illusionist vroeg aan de man op de stoel achterom te kijken.  Daar lagen alle weggegooide zakdoekjes op de grond.  De illusionist maakte toen een bijzondere opmerking.  ‘samen zie je meer dan wanneer je alleen bent.’ Dat raakte me.  Dat is waar SafeWings voor staat. . ‘Samen meer pleeggezin’.  Wat zou het geweldig zijn om dat te mogen voelen, te mogen beleven, te kunnen zien.

Veel pleegouders hebben onze stand bezocht.  De ontmoetingen waren divers, leerrijk en diepgaand. Ideeën en behoeftes werden uitgewisseld. Interesse was er volop. We hoefden onze droom niet te verkopen  ‘de droom’ is er gewoon.  Aan ons nu als SafeWings zijnde er handen en voeten aan te geven.
Tweemaal zijn we naar buiten getreden met onze flashmob en ons lijflied.  Mensen genoten en werden er vrolijk van._DSC0223a_388x480

2013-09-21 18.18.20a_410x480Het was voor ons interessant om de andere stands te bezoeken.  Ook zijn we naar de lezing geweest over ‘hechtingsproblematiek’.  Een prachtige lezing die ons veel heeft bijgebracht. Voor mij is de uitspraak : ‘Een kind zoekt niet jouw grens, maar een kind zoekt de grens.’  het meest bijgebleven. Het opende voor mij een nieuwe kijk op ‘hoe omgaan met kinderen die grenzeloos lijken!’

Een meer dan geslaagde dag dus. Voor herhaling vatbaar!

Wij danken nogmaals de POR van Horizon, dat we de kans kregen ons bekend te maken op deze prachtige pleeggezinsdag.

 

Marianne

 

 

 

Archief