Seizoenafsluiting voor de pleegkinderen in Avifauna

Op zaterdag 23 juni 2018 vond PleegActief Zuid-Holland plaats in Avifauna Alphen aan den Rijn. 23 Pleegkinderen en 13 vrijwilligers hebben een leuke dag gehad. Zij hebben in de grote speeltuin gespeeld en naar verschillende vogels gekeken. Kortom een leerzame en actieve dag, zo vonden ook een pleegvader/vrijwilliger en pleegdochter

Vragen aan pleegdochter

Hoe vond je het in Avifauna?
Ik vond het super leuk daar.
Wat vond jij de leukste vogel?
De gekleurde vogels, deze vind ik heel mooi!
De rondleiding was erg leuk. Het was best lekker weer, maar je had het toch even koud.
Waar was dat ook al weer en wat zag je nog meer daar?
We mochten in de keuken kijken. Het was erg koud in de vrieskast! Er werden kuikentjes gevoerd voor de grote vogels, die vlees eten. Dat vind ik best zielig eigenlijk.
Vond jij de roofvogels eng?
Ja zeker, vooral de gieren. Wat zijn die groot en wat hebben ze scherpe klauwen zeg! De zeearend tijdens de vogelshow vond ik juist erg mooi.
De speeltuin is ook erg mooi toch. Wat heb je daar gedaan?
Ik ben met een ander meisje van de glijbanen gegleden. De hoogste was erg spannend maar niet eng, in de stoeltjeslift gezeten (mijn pleegvader vond dat erg eng) en in het hamsterrad gelopen. We hebben ook nog op een klimtoestel gespeeld met de rode touwen.
Hoe vind je het om met andere pleegkinderen te spelen?
Ik vind dat super leuk.
Waarom vind je dat leuk?
Omdat ze ook lief tegen mij doen en ik ook tegen die pleegkinderen lief doe. En ze spelen met mij dat vind ik leuk.

Vragen aan pleegvader/vrijwilliger

Hoe vind jij het om vrijwilliger bij SafeWings te zijn?
Dat vind ik erg leuk en leerzaam. De pleegkinderen zijn altijd heel vrolijk en ontspannen op deze dagen. Ze vormen gauw een hechte groep. Iedereen accepteert elkaar zoals ze zijn. Als er eens iets is kijken ze niet meteen raar op en nemen ze het kind, waar wat mee is, meteen weer op in de groep.
Wat ook heel belangrijk is, is dat we de pleegouders even een ‘adempauze’ kunnen geven zodat ze dan tijd hebben voor elkaar of voor de andere kinderen. Hieraan een klein steentje bijdragen geeft mij een hoop plezier!

Archief