Stem op SafeWings en help ons winnen!

Stem op SafeWings en help ons winnen!
SafeWings dingt mee naar de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020. Als 1 van de 3 genomineerde kandidaten uit Gouda zijn we in de race voor de Juryprijs. Ook maken we kans op de Publieksprijs en daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Stemmen kan van 18 februari tot 22 maart 2020 via: https://www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/kandidaten/1546139.aspx?t=SafeWings De kandidaat met de meeste stemmen wint de Publieksprijs. Stemmen dus! Help ons winnen zodat wij nóg meer pleegouders kunnen ondersteunen.

Nationale vrijwilligersprijzen
Ook dit jaar hebben weer tientallen gemeenten vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers aangemeld  voor de Nationale Vrijwilligersprijzen. Maar liefst 12 genomineerden zullen een promofilm ter waarde van € 3000,- krijgen én ze maken kans op een juryprijs van € 6000,-. Alle kandidaten, ook als ze niet genomineerd zijn maken kans op de publieksprijs van € 2.500,- en de landelijke eer.

Lokale aanmeldingen
Gemeenten en vrijwilligerscentrales spelen een grote rol bij de aanmelding van lokale organisaties. Zij konden drie organisaties en één Passieprijs-vrijwilliger aanmelden. Zo laten ze hun erkenning en waardering blijken voor het vele werk dat vrijwilligers doen in hun gemeenten. Het VrijwilligersInformatiePunt van de gemeente Gouda heeft SafeWings kandidaat gesteld samen met twee andere Goudse initiatieven.

Selectiecriteria
De jury beoordeelt de projecten en initiatieven onder andere op hoe succesvol vrijwilligersinitiatieven zijn in het vinden van vrijwilligers en hoe zij hun vrijwilligers de credits van het succes weten te geven. In 2020 zijn alle kandidaten voor de Passieprijs winnaar! De prijsuitreiking is op 28 maart 2020. Minister Hugo de Jonge reikt de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. De presentatie is in handen van Irene Moors.

Organistie
De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door de VNG en de VriendenLoterij, die onder meer de prijzen beschikbaar stelt. De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Stemmen op SafeWings kan vanaf 18 februari via: https://www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/kandidaten/1546139.aspx?t=SafeWings

Archief