Vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor onze activiteiten in alle regio’s. Voel jij je verbonden met onze doelgroep en wil je iets betekenen voor pleegouders en pleegkinderen? Meld je dan hier aan als vrijwilliger.

Voor pleegkinderen:

Wij zoeken vrijwilligers die ons één keer per maand op zaterdag kunnen helpen met activiteiten zoals: werken/spelen op de boerderij, knutselen, bakken, sport- en spelletjesdagen en bezoek speeltuin of dierentuin. Onze activiteiten vinden plaats in Barendrecht, Bodegraven, Gouda, Hendrik-Ido-Ambacht en Mijnsheerenland.

Voor projecten:

Voor onze projecten hebben we regelmatig vrijwilligers nodig. We werken met een klein kernteam dat ondersteund wordt door vrijwilligers. Spreekt SafeWings jou aan en wil je ons helpen bij het uitvoeren van onze projecten, neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar iets dat past bij jou.

Lees hieronder het ervaringsverhaal van onze vrijwilliger Marc

“Toen ik op een avond in gesprek was met Marianne, een van de oprichters van SafeWings, werd ik door haar bevlogen verhaal onmiddellijk enthousiast. Ik besloot om eens te kijken wat het inhield om als vrijwilliger mee te helpen op kinderboerderij ‘De Kleine Duiker’ in Barendrecht.

Ik ben vader van twee volwassen dochters en omdat zij nu hun eigen plan trekken, heb ik meer tijd over en is het dus fijn om met die tijd ook iets voor anderen te doen. Het is erg prettig om deel uit te maken van een team dat zich belangeloos inzet voor pleegkinderen. De sfeer is daardoor altijd heel positief. Ik ben nu inmiddels een aantal jaar vrijwilliger en heb de kinderen en andere vrijwilligers steeds beter leren kennen.

Wat ik erg leuk vind is om spelletjes met de kinderen te doen en mezelf ook weer kind te voelen. Verstoppertje spelen, bij de kabelbaan helpen, voetballen, bordspelletjes doen, soms ben ik enthousiaster dan de kinderen. We proberen veel buiten te zijn, bij de dieren of in de speeltuin, een heerlijke uitlaatklep.

Doordat we op een dag met relatief veel vrijwilligers zijn is het mogelijk om de kinderen veel aandacht te geven, dat kan regelmatig ook één op één. Even een moment om tijdens een klusje of wandeling naar een soms aangrijpend verhaal te luisteren, dat is erg belangrijk.
Aan het eind van de dag, als de ouders de pleegkinderen weer opgehaald hebben, voel ik me vaak wat moe, maar vooral erg voldaan!”