Zo beleefde pleegouder Leny onze workshop ‘Zeggen wat je bedoelt’

Op 17 mei en 7 juni organiseerde SafeWings in Gouda een workshop voor pleegouders, ‘Zeggen wat je bedoelt’ onder leiding van Rob Overgaauw. Wij vroegen pleegouder Leny Breeuwer-van der Ven naar haar ervaringen:
“Zeggen wat je bedoelt, op zich zou je denken dat doe je elke dag, maar dat is dus niet zo. Tijdens de workshop moesten we nadenken over wát je zegt, hoe je het bedoelt en gingen we oefenen met een probleem neerleggen bij de groep. Hopend op antwoorden waar je wat mee kan, want ondanks dat je eigenlijk de antwoorden wel weet, soms kom je er gewoon niet uit. Op de tweede dag moesten we ons probleem in een videopitch presenteren, lastig, maar wel verhelderend. Door het zien van de pitch kijk je in een spiegel en juist die tip van een van de andere pleegouders is voor mij erg waardevol gebleken.
Het samenzijn met andere pleegouders en hun verhalen horen is een meerwaarde. Je zit niet meer op een eiland, maar je voelt je gehoord, ze snappen wat je zegt, oordelen niet en weten het ook niet beter (zoals sommige andere mensen langs de zijlijn).
SafeWings is nog niet bij iedere pleegouder bekend, maar ik vind het heel waardevol om deel te nemen aan bijvoorbeeld een workshop of gewoon een koffieochtend, -middag of -avond. Voor de kids zijn er activiteiten waar ze zich lekker kunnen uitleven. Het is jammer dat er nog weinig over SafeWings bekend is, terwijl ik denk dat er heel veel pleegouders wat aan zouden hebben. Al was het maar vanwege het contact met andere pleegouders, de workshops nog even daar gelaten want dat moet je leuk vinden om te doen.
Als er weer een activiteit komt weet ik wel dat ik daar graag aan deelneem. Het geeft je de ondersteuning die soms ontbreekt wanneer je als pleegouder door de bomen het bos niet meer ziet. Ga vooral zo door SafeWings!”

Bedankt voor je bijdrage, Leny!

Archief